Sjonnie Sjon Junior in Urinetown

Urinetown poster

Dirk deed in september 2013 auditie voor de musicalproductie van Urinetown. Hij werd aangenomen en mag de rol van Sjonnie Sjon Junior gaan vertolken in deze komische musical van On Stage.

Sjonnie Sjon Junior maakt deel uit van de beruchte achterban van hoofdrolpersonage Bobby Goud. Samen met Hakmes Hannie, Sippe Suus, Abeltje, Rolke de Stokvis en Elsje Fiederelsje steunt hij het verzet tegen het plas-monopolie van Peace in Harmony (PIH).

 

Over de musical:

Sjonnie Sjon en Kleine EefjeUrinetown vertelt het absurde verhaal van een grauw stadje waar water schaars is. Privétoiletten zijn verboden en het boosaardige bedrijf dat de wc’s uitbaat, floreert door torenhoge toegangsprijzen te vragen. Bobbie Goud heeft er genoeg van en spoort het volk aan tot opstand. Maar de situatie wordt ingewikkeld als hij verliefd wordt op Lot, de dochter van de toilettenbeheerder.

Urinetown zit boordevol satirische humor en knipogen naar beroemde musicals als Les Misérables en West Side Story. Met cabareteske invloeden en flarden kleinkunst neemt deze intieme voorstelling zowel de politiek als het genre musical op de hak. Het is een verhaal over hebzucht, corruptie, liefde en revolutie. Het thema is weliswaar plassen, maar het handelt over alledaagse zaken die ons allemaal raken.

< Terug naar On Stage